Alle ville sikre seg OL-billettene

Alle ville sikre seg OL-billettene
Alle ville sikre seg OL-billettene

200.000 søknader om OL-billetter hvert sekund ble for mye for billettsystemet til Beijing OL. På åpningsdagen tirsdag kollapset det helt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmesiden til OL-arrangørene i Beijing fikk over åtte millioner treff den første timen billettsalget var i gang på åpningsdagen tirsdag.

Også telefonforbindelsen til salgskontoret brøt sammen.

Det førte til at bare 9000 av de 1,85 millioner billettene som var lagt ut for salg ble solgt på åpningsdagen.

Xu Chen, som har ansvaret for billettsalget gjennom Bank of China, fortalte da salget startet at de hadde merket en stor pågang av interesserte og bekreftet at billettsystemet ville bli satt under kraftig press.

Til nyhetsbyrået Reuters hevdet han at de var forberedt på den massive pågangen og at det neppe ville overstige forventningene.

Tirsdagens billettsalg til neste års OL i Beijing var det første som var åpnet for det kinesiske publikummet.

Totalt skal kineserne selge vel sju millioner billetter til de ulike OL-arrangementene. 75 prosent av billettene kommer til å gå til kineserne selv, mens de resterende 25 prosent av billettene vil bli solgt i andre land.

Prisene på en billett til arrangementet varierer fra rundt 20 kroner til litt over 2000.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus