Meny

- Har ikke tilstått Espås-drapet

- Har ikke tilstått Espås-drapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten til en drapsdømt 47-åring avviser at mannen tilstår drapet på Trude Espås i 1996.

VG skriver tirsdag om en drapsdømt 47-åring som overfor fengselsansatte skal ha innrømmet drapet på Espås i Geiranger. Mannens advokat avviser overfor ABC Nyheter at mannen har tilstått.

Drapsforsøk
- Situasjonen vi snakker om oppstod i etterkant av en innleggelse på Trondheim psykiatriske sykehus. Politiet har benevnt episoden som et drapsforsøk. I etterkant av dette har mannen vært avhørt, og da ble Espås-drapet nevnt, sier 47-åringens advokat, Stig Mjønes, til ABC Nyheter.

- Hvorvidt disse opplysningene er reelle er en helt annen sak. Jeg hører at politiadvokat Stave har sagt at det ikke foreligger noen tilståelse. Det kan jeg bekrefte.

Dødsbrann
VG melder at mannen også skal ha hevdet at han sto bak en dødsbrann der en 25 år gammel Orkanger-kvinne omkom for snart tre år siden

- Det foreligger ingen uforbeholden tilståelse om brannsaken, og det er ingen tilståelse i det hele tatt i forhold til Espås-drapet, sier Mjønes.

- Mannen har avkreftet påstandene som fremmes i VG i dag.

- Er mannen psykisk syk?

- Nå er han tilbake i Trondheim fengsel. Dette oppstod i etterkant av en innleggelse på Trondheim psykiatriske sykehus. Den situasjonen er over, og han er nå å betrakte som soningsdyktig, sier Mjønes.

Politiet bekrefter
Politiadvokat Sindre Stave ved Sør-Trøndelag politidistrikt avhørte i går mannen og bekrefter advokatens opplysninger.

- Det som blir sagt i avhør er at han mener han ikke har noen befatning med Espås-drapet. Avhøret ble foretatt i går kveld, etter at både vi og VG hadde noen opplysninger på at han kunne ha befatning med saken, sier politiadvokat Sindre Stave ved Sør-Trøndelag politidistrikt til ABC Nyheter.

- Det var aldri snakk om en tilståelse, og da vi skulle gjøre avhøret nektet han enhver befatning med drapet. Han har også forklart seg noe nærmere om dødsbrannen i Orkanger, uten at jeg vil gå inn på enkelthetene. I går ble han avhørt som mistenkt i denne saken, men han nekter straffeskyld.

Les også: Drapsdømt hevder han drepte Trude Espås

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus