Pengerot i minnefond

Pengerot i minnefond
Pengerot i minnefond

Styreleder Olaf Thommessen tar ingen kritikk til tross for underskudd, for sent innlevert regnskap og «tvilsomme» lån.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:
Styreleder Olaf Thommessen avviser pengerot i Annette Thommessens minnefond. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Annette Thommessens minnefonds formål er å skape forståelse for asylsøkeres og flyktningers situasjon i Norge.

Styreleder i fondet, er Annette Thommessens sønn, Olaf Thommessen, som også er nestleder i Venstre og bystyremedlem i Oslo.

Økonomien i fondet er svekket etter flere år med underskudd, skriver NRK. I tillegg må fondet betale gebyr fordi fondet leverte inn 2006-regnskapet for sent. Ifølge NRK beløper dette gebyret seg til 14.000 kroner. Straffegebyret koster fondet mer enn det som er betalt ut i stipend de to siste årene.

I et brev til NRK skriver Thommessens at fondet kom på etterskudd både i 2005 og 2006 på grunn av hjerneblødningen han ble rammet av.

Regnskapet viser at Olaf Thommessen har lånt mer enn 70.000 kroner fra fondet, noe som kan være i strid med stiftelsesloven. Selv avviser han i brevet til NRK at han har lånt penger fra fondet, men at det er tilbakemelding av utlegg han har hatt. Han skriver: «Dette fremkommer som 'lån' i regnskapet, men er altså i virkeligheten en donasjon.»

Det har ikke lykkes ABC Nyheter å komme i kontakt med Olaf Thommessen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus