Regjeringstopper i skattekrangel

Regjeringstopper i skattekrangel
Regjeringstopper i skattekrangel

Krangelen om skattlegging av UD-ansattes boliger i utlandet foregår på høyeste plan i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) har bestemt at UD-ansatte skal betale skatt av gratis bolig i utlandet, noe utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) forlanger fjernet fra statsbudsjettet.

Det fremgår av skarpt formulerte brev mellom de to som VG har fått tilgang på. Støre kritiserer blant annet Halvorsen for at Utenriksdepartementet (UD) ikke ble varslet om skatteforslaget som kom i statsbudsjettet. Dermed kan Finansdepartementet ha brutt utredningsinstruksen, skriver Støre.

Halvorsen viker imidlertid ikke tilbake i sitt svarbrev – og indirekte beskylder hun utenriksministeren for ikke å ha fulgt med:

«I likhet med mange andre budsjettsaker om skatt ble forslaget fremmet på vanlig måte (i rød mappe) til budsjettkonferansen i august, med en omtale i eget avsnitt og med eget konklusjonspunkt», heter det i brevet fra Halvorsen.

Ifølge kilder avisen har snakket med, var Støre ikke på den omtalte budsjettkonferansen. UD skal ha ringt Finansdepartementet i forkant av møtet og spurt om det var spesielle UD-saker i budsjettet, og fått nei til svar.

Saken skal ha vakt stor irritasjon blant ansatte i Utenriksdepartementet, og sinnet retter seg ifølge VGs kilder ikke bare mot Halvorsen, men også mot utenriksministeren.

Ingen av de to statsrådene har ønsket å kommentere striden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus