Miljøbevegelsen krever oljestans

Miljøbevegelsen krever oljestans
Miljøbevegelsen krever oljestans

En samlet miljøbevegelse krever stans i all ny olje- og gassutvinning på norsk sokkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kravet kommer i forbindelse med regjeringens invitasjon til den 20. konsesjonsrunden i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet. I forrige uke inviterte olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) oljeselskapene til å nominere blokkene de vil skal være en del av den neste konsesjonsrunden.

– De kunne lagt den andre konsesjonsrunden på vent. Oljeselskapene har mer enn nok å boltre seg i. Man kunne her tatt et virkelig klimagrep og stanset prosessen, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til NRK.

Han sier verdens oljeproduksjon ikke automatisk går ned, selv om Norge reduserer på utvinningstempoet.

– Men det ville sendt et klart og tydelig signal til verden om at vi er et land som ønsker å ta klimatrusselen på alvor, og at man i stedet satser på utviklingen av fornybare og rene miljøkilder, sier Haltbrekken.

Leder Bård Lahn i Natur og Ungdom deler ikke uventet Haltbrekkens syn, mens statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er uenig med miljøbevegelsen.

– Det er fullt mulig å ha olje- og gassutvinning, og likevel lykkes med å oppfylle klimamålene. Det har Norge vist, sier Stoltenberg til NRK. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus