Meny

Politimann i Obiora-saken anmeldt tre ganger

Politimann i Obiora-saken anmeldt tre ganger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny rapport fra Spesialenheten kommer det fram at politimannen som tok kvelertak på Eugene Obiora er anmeldt tre ganger for kvelertak.

Det er kjent at politimannen som tok kvelertak på Eugene Obiora har to tidligere anmeldelser om kvelertak. Men i den nye rapporten fra Spesialenheten til Riksadvokaten fremkommer et tredje, og en hittil ukjent anmeldelse, melder TV 2. Alle tre anmeldelsene ble henlagt.

Eugene Obiora døde under en pågripelse i Trondheim 7. september i fjor. Spesialenheten for politisaker henla først saken, men Riksadvokaten beordret ny etterforskning etter at advokat Abid Q. Raja, som representerer Obioras etterlatte, påklaget henleggelsen.

I den nye rapporten mener Spesialenheten at politimennene ikke kan kritiseres for pågripelsen av Obiora. Advokat Q. Raja har i sitt tilsvar til Riksadvokaten fastholdt kravet om at Obiora-saken må behandles av en domstol.

Ifølge TV 2 kan det gå minst to uker før det kommer en endelig innstilling i saken. (©NTB)

Les også:

Vil hedre Obiora

Politimann i Trondheim bytter avdeling

Tilliten til politiet er svekket

Krever polititjenestemenn tiltalt for forsettlig drap

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus