Russisk seriemorder dømt til fengsel på livstid

Den russiske seriemorderen Aleksandr Pitsjusjkin, som stolt har innrømmet å ha drept 48 mennesker, er dømt til livstid i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Reuters / Scanpix)(Foto: Reuters / Scanpix)

Pitsjusjkin skal ha hatt som mål å drepe 64 personer, en for hver av rutene på sjakkbrettet.

Selv hevder den 33 år gamle mannen at han har tatt livet av rundt 60 mennesker og forsøkt å ta livet av tre til. Aktor kunne imidlertid ikke finne bevis til å sikte ham for mer enn 48 drap og tre drapsforsøk.

Skuddsikkert glassbur

Pitsjusjkin sto i et skuddsikkert glassbur med hendene låst fast bak ryggen da han fikk opplest dommen i en rettssal i Moskva mandag. Da dommeren spurte om han hadde forstått straffen, svarte Pitsjusjkin: «Jeg er ikke døv».

Ifølge aktoratet ble de fleste ofrene drept i parken Bittsa, sør i Moskva, i tidsrommet mellom 2001 og fram til Pitsjusjkin ble arrestert i 2006. De sier at Pitsjusjkin lurte flere av ofrene sine, ofte hjemløse, alkoholikere og eldre, ved å love dem vodka hvis de ville bli med ham og sørge over at hunden hans hadde mistet livet.

Strengeste straff


Han ble arrestert i juni 2006 etter at en kvinne hadde skrevet en lapp om at hun skulle gå tur med Pitsjusjkin, for senere å bli funnet død.

Livstid i fengsel er den strengeste straffen det er mulig å få i Russland, og Pitsjusjkins straff var i overensstemmelse med aktors påstand.

Pitsjusjkin vil bli pålagt å gå til psykiatrisk behandling mens han sitter i fengsel.

Tidligere har russiske eksperter på Russlands største psykiatriske klinikk funnet at Pitsjusjkin er ved sine fulle fem. (©NTB)

Personvernpolicy