Meny

Solgte helsefarlig kebabkjøtt

Solgte helsefarlig kebabkjøtt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

500 tonn ulovlig kebabkjøtt er solgt i gatekjøkken i Oslo de seneste årene.

I vår gikk politiet og Mattilsynet til aksjon mot en hemmelig kjøttfabrikk i Østfold. Etterforskningen har avdekket at det er solgt helsefarlig kebabkjøtt for 100 millioner kroner årlig fra dette stedet.

Fabrikken i Østfold har vært i drift siden 2003. Der er det laget kebabfarse og andre produkter uten autorisasjon, og stedet har heller ikke vært underlagt kontroll fra Mattilsynet.

Kebabfarsen er produsert uten at kjøttet er blitt varmebehandlet, skriver Aften.

- Det er alvorlige brudd på matloven. Kebabfarsen er laget av mekanisk utbeinet kjøtt av fjærkre. Dette er ikke lenger å anse som kjøtt. Det er ikke blitt varmebehandlet og har fått et høyere bakterienivå, noe som kan medføre risiko for forbrukerne, sier seniorinspektør Rune Guttormesen ved Mattilsynet i Ytre Østfold. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus