Tre funnet omkommet, fem savnet etter forlis

Tre funnet omkommet, fem savnet etter forlis
Tre funnet omkommet, fem savnet etter forlis

Tre personer er funnet omkommet etter at et lasteskip kantret i Østersjøen søndag. Fem andre sjøfolk er fortsatt savnet og fryktes druknet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slovakiske skipet «Omer N» var på vei fra Polen til Frankrike da det kantret 15 nautiske mil utenfor Gedser i Danmark søndag. Tre av mannskapet ble kort tid etter forliset reddet av et russisk skip. Senere på kvelden ble maskinsjefen funnet død i sjøen, og mandag ble to andre av mannskapet funnet omkommet.

Fem personer er fortsatt savnet, og ifølge Søværnets Operative Kommando (SOK) er håpet om å finne dem i live svært lite.

- Dykkere har tatt seg inn og lett i deler av skipet der vi hadde håpet at noen kunne tenkes å bli funnet i live. Men hele skipet er fylt med vann, og vi konkluderer med at det ikke finnes noen overlevende inne i skipet, sier Claus Nielsen, talsmann for det danske sjøforsvaret.

Danske myndigheter startet mandag gransking av forliset, og Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed har avhørt de tre som ble berget. Hele mannskapet var tyrkisk, og skipet eies av et tyrkisk rederi, men er registrert i Slovakia.

Årsaken til forliset er ikke kjent, og Danmark har bedt slovakiske myndigheter om bistand i granskingen. (©NTB)

Les også:

Håpet svinner for savnede sjøfolk

Personvernpolicy