Sint Sarkozy marsjerte ut fra TV-intervju

Sint Sarkozy marsjerte ut fra TV-intervju
Sint Sarkozy marsjerte ut fra TV-intervju
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Nicolas Sarkozy ble rasende da den amerikanske TV-reporteren spurte om hvordan det sto til i ekteskapet, og marsjerte ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarkozy ble intervjuet av en reporter fra det anerkjente programmet «60 Minutes», og intervjuet skulle presentere den franske presidenten for det amerikanske publikummet.

Sarkozy var i dårlig humør under hele intervjuet. Han kalte pressesekretæren for en idiot og sa at han var for opptatt til å ta seg tid til et «dustete» intervju. Da han ble spurt om hvordan det sto til i ekteskapet med fru Cecilia avbrøt han hele intervjuet.

- Hvis jeg hadde noe å si om Cecilia ville jeg ikke gjort det her, sa han, og nektet å svare på flere spørsmål.

Rundt to uker etter at intervjuet ble gjort, meddelte Sarkozy at han og kona Cecilia skal skilles.

Men før reporteren klarte å tirre Sarkozy til å forlate intervjuet, fortalte den franske presidenten hvor mye han beundrer amerikanernes syn på ulike etniske grupper, og hvor glad han er i amerikanske popmusikk.

På spørsmål om hans fars tidligere frykt for at en ungarer med et navn som Sarkozy aldri ville klare å nå toppen i Frankrike, svarte presidenten at han beundrer det amerikanske demokratiet for at det er åpent og gir alle typer mennesker like muligheter.

- Du kan hete Schwarzenegger og likevel bli guvernør i California, sa han. (©NTB)

Les også:

Avgjørende måneder for energiske Sarkozy