USA: – Iran ønsker uten tvil atomvåpen

USA: – Iran ønsker uten tvil atomvåpen
USA: – Iran ønsker uten tvil atomvåpen

Det hvite hus uttalte mandag at Iran uten tvil forsøker å utvikle atomvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er et land som anriker og driver gjenvinning av uran, og årsaken til at man gjør det, er atomvåpen, sa talskvinne for Det hvite hus Dana Perino.

Uttalelsen kom dagen etter at sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) Mohamed ElBaradei anklaget USA for krigshissende retorikk samtidig som han avviste at det finnes bevis for at Irans atomprogram har militære formål.

Frankrike avviser også

Frankrikes forsvarsminister, Herve Morin, avviser også kommentaren fra FNs atombyrå om at det ikke finnes bevis for at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen.

- Vår informasjon, som er lik den andre land har, gir oss en motsatt oppfatning, sier Morin som svar på ElBaradeis kommentar.

- Hvis ElBaradei har rett, er det ingen grunn til at Iran skulle nekte å gi IAEA-inspektører lov til å inspisere anleggene sine, sier forsvarsministeren.

Han legger til at han lurer på «hva som hindrer en slik inspeksjon» hvis Irans atomprogram kun har et sivilt formål.

- Vi håper at Iran vil åpne dørene for IAEAs inspektører, sier Morin. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus