Kan ta opptil to år før Widerøe får nye fly

Kan ta opptil to år før Widerøe får nye fly
Kan ta opptil to år før Widerøe får nye fly

Det kan ta opptil to år før nye fly er på plass i Widerøe. Selskapet lover å refundere billetter hvis de ikke klarer å hjelpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerer hos Widerøe må regne med forsinkelser i lang fremover, etter at SAS-ledelsen besluttet å ta ut Q400-flyene permanent ut av trafikk i SAS og Widerøe. Årsaken til dette er at flytypen har vært innblandet i en rekke ulykker den siste tiden, hvor den siste fant stedet i København sist lørdag.

- Vi har en del reservemateriell, men det er fly som går saktere, og med færre seter, så det blir snakk om en del forsinkelser fremover, sier informasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, til ABC Nyheter, og pååeker at de har tatt ut flyene «med umiddelbar virkning.»

Han vil ikke si noe om hvor lang tid passasjerene må belage seg på forsinkede fly, men at det jobbes med å leie inn både fly og mannskap.

- På kort sikt så prøver vi å leie inn fly og mannskap. På lang sikt er det litt mer usikkert. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvilken løsning vi går for. Bestemmer vi oss for å kjøpe nye fly, kan det ta opptil to år før disse leveres, sier Kongsteien, og legger til at de ikke har bestemt om de skal kjøpe nye eller brukte fly.

- Hvis vi velger å kjøpe brukt, går det mye kortere tid, sier han.

Selskapet arbeider for å få booket om passasjerene, sette inn reservekapasitet eller finne alternativ transport. For å dekke de trafikkhullene som er oppstått, dirigerer Widerøe passasjerer over på andre av selskapets flyginger eller til SAS-fly.

- Hvis vi ikke klarer å opprettholde forpliktelsene våre, så vil passasjerene få refundert billettene, lover Kongsteien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus