Ragde tok hevn

Ragde tok hevn
Ragde tok hevn

Med neglefil og visakort brøt forfatteren Anne B. Ragde seg i helgen inn i Litteraturhuset, der en gigantisk collage med 36 norske forfattere henger. På kunstverket limte hun ikke mindre enn sju tegni

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 kvadratmeter store tegningen henger i et rom i det nye Litteraturhuset i Oslo. Men Ragde er ikke blant de utvalgte forfatterne. Etter en fuktig kveld med champagne lørdag, valgte hun imidlertid å ta saken i egne hender, skriver VG.

– Dette var et nøye planlagt litterært geriljastunt, som jeg frontet på vegne av flere, sier Ragde til avisen.

Ragde, som blant annet har skrevet Berlinerpoplene som nå går i filmatisert TV-serieversjon på NRK, forteller at mange gode hjelpere bidro. Utvalget av forfattere på collagen er et hett diskusjonstema blant landets forfattere, sier Ragde.

– Jeg handlet i nødrett. Derfor vil jeg ikke navngi noen av dem. Men jeg handlet på vegne av mange, sier hun.

Det er tegneren og illustratøren Steffen Kverneland som har laget den store collagen. Også tegningen Ragde klistret opp sju kopier av, er signert Kverneland, men fra en tidligere anledning. Allerede søndag var Ragde-tegningene fjernet.

– Usolidarisk og illitterært. Det rene hærverk! sier Ragde. (©NTB)

ABC Nyheter Litteratur

Personvernpolicy