Meny

Krichner utroper seg som vinner i Argentina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cristina Fernandez de Kirchner (54) har utropt seg selv som vinner av presidentvalget i Argentina. Alt tyder på at førstedame Cristina tar over presidentembetet fra sin mann i desember.

Argentinas førstedame har utropt seg selv som vinner av presidentvalget søndag. Cristina Fernandez de Kirchner blir landets første valgte kvinnelige president. Hun bytter trolig plass med sin mann Nestor Kirchner i desember. (Foto: Scanpix)Argentinas førstedame har utropt seg selv som vinner av presidentvalget søndag. Cristina Fernandez de Kirchner blir landets første valgte kvinnelige president. Hun bytter trolig plass med sin mann Nestor Kirchner i desember. (Foto: Scanpix)

Da rundt halvparten prosent av stemmene fra søndagens presidentvalg var talt opp, lå Krichner an til å få rundt 44 prosent av stemmene, og dermed unngår hun en andre valgomgang.

- Vi har vunnet med en klar margin, sa den nåværende førstedamen til tilhengere søndag kveld

- Jeg føler et stort ansvar. Dette setter oss i en posisjon med større forpliktelser og ansvar, fortsatte senatoren, som blir Argentinas første kvinnelige president.

Natt til mandag erkjente Elisa Carrio, den fremste rivalen til Cristina Fernandez de Kirchner, at hun har tapt valget.

- Vi gratulerer og erkjenner at hun har vunnet, sa Carrio i en tale natt til mandag. (©NTB)

Oppdatert: Korrigert forsidetittel og bildetekst. Krichner blir den første valgte kvinnelige presidenten i Argentina. Isabel Perón var president fra 1974 til 1976.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus