Meny

Håpet svinner for savnede sjøfolk

Håpet svinner for savnede sjøfolk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dykkere fra den danske redningstjenesten klarte søndag kveld ikke å ta seg inn i skipet som kantret i Østersjøen. Åtte personer fryktes omkommet i forliset.

Sju fortsatt savnet

Et legeteam fra Ålborg sykehus ble søndag fløyet inn for å behandle overlevende etter ulykken i Østersjøen. Sju personer var søndag kveld fortsatt savnet etter at slovakisk frakteskip med elleve personer om bord kantret i Østersjøen.

Det opplyser Søværnets Operative Kommando (SOK). Skipet ligger på babord side med overbygningen under vann. En dykker forsøkte søndag kveld å ta seg inn, men værforholdene var for vanskelige.

- Vi vil forsøke å dreie skipet rundt, så dykkerne lettere kan ta seg inn i skipet, sier vakthavende ved SOK til nyhetsbyrået Ritzau.

Dykkere, helikoptre og redningsbåter deltok søndag kveld i redningsarbeidet for å finne overlevende etter at et slovakisk frakteskip med elleve personer om bord kantret i Østersjøen.

Skipet kantret 15 nautiske mil vest for Gedser i Danmark søndag. Et forbipasserende russisk skip så frakteskipet Omer N kantre like etter klokka 15 og slo alarm, sier danske sjøfartsmyndigheter.

Tre av de elleve besetningsmedlemmene ble reddet og tatt om bord i det russiske skipet. Et redningshelikopter fant en person som var omkommet. Sju andre er fortsatt savnet. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus