Håpet svinner for savnede sjøfolk

Håpet svinner for savnede sjøfolk
Håpet svinner for savnede sjøfolk

Dykkere fra den danske redningstjenesten klarte søndag kveld ikke å ta seg inn i skipet som kantret i Østersjøen. Åtte personer fryktes omkommet i forliset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju fortsatt savnet

Et legeteam fra Ålborg sykehus ble søndag fløyet inn for å behandle overlevende etter ulykken i Østersjøen. Sju personer var søndag kveld fortsatt savnet etter at slovakisk frakteskip med elleve personer om bord kantret i Østersjøen.

Det opplyser Søværnets Operative Kommando (SOK). Skipet ligger på babord side med overbygningen under vann. En dykker forsøkte søndag kveld å ta seg inn, men værforholdene var for vanskelige.

- Vi vil forsøke å dreie skipet rundt, så dykkerne lettere kan ta seg inn i skipet, sier vakthavende ved SOK til nyhetsbyrået Ritzau.

Dykkere, helikoptre og redningsbåter deltok søndag kveld i redningsarbeidet for å finne overlevende etter at et slovakisk frakteskip med elleve personer om bord kantret i Østersjøen.

Skipet kantret 15 nautiske mil vest for Gedser i Danmark søndag. Et forbipasserende russisk skip så frakteskipet Omer N kantre like etter klokka 15 og slo alarm, sier danske sjøfartsmyndigheter.

Tre av de elleve besetningsmedlemmene ble reddet og tatt om bord i det russiske skipet. Et redningshelikopter fant en person som var omkommet. Sju andre er fortsatt savnet. (©NTB)

Personvernpolicy