«Unge» Arsenal besto testen

Arsène Wengers unge mannskap skulle bevise styrken på Anfield søndag. Cesc Fabregas sikret ett poeng ti minutter før full tid.

LiverpooLs Jamie Carragher utfordrer Arsenals Emmanuel Adebayor.

Dermed tok «The Gunners» tilbake tabelledelsen fra Manchester United som spilte lørdag. De to storklubbene er à poeng og har like mange plussmål, men Arsenal har scoret flere mål. Laget har også en kamp mindre spilt.

– Det var en stor prøvelse i dag, men vi viste at vi har enorm kvalitet. Alt i alt er det en veldig bra fotballkamp, sa Wenger til BBC.

Bare sju minutter ut i kampen banket kaptein Steven Gerrard hjemmelaget i ledelsen etter et frispark. John Arne Riise dyttet ballen til siden, og Gerrard klinket den i nettet.

Liverpool-manager Rafael Benitez fortsatte sin rotasjonspolitikk før kampen og satset på tre spisser i Fernando Torres, Dirk Kuyt og Andrej Voronin. Men Arsenal-forsvaret stengte spissene effektivt ute, og Liverpool kunne takke en god målvakt i Pepe Reina for at de gikk til pause med 1-0.

– Det gikk egentlig bra, men vi hadde problemer med Torres. Vi ønsket å bruke roen hans, men så ble han skadet. Det ble også Xabi Alonso, og vi måtte endre taktikk, sa Benitez.

Presset

Arsenal presset hardt på. Emmanuel Adebayor, Tomas Rosicky og Cesc Fabregas hadde alle store sjanser før pausen, men en våken Reina, og en liten porsjon uflaks sørget for at forsøkene ble avverget.

– Etter 1-0-målet var det bare oss på banen. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, mente Wenger.

Steven Gerrard spilte for å bevise at han ikke er så formsvak som flere medier har hevdet den siste tiden, og kapteinen lyktes med det. Liverpool vant midtbanen, men tapte i de andre leddene.

Gerrard sto også for de sjansene Liverpool skapte før pause, blant annet en knallhard volley som Manuel Almunia fikk bokset over.

Etter hvilen fortsatte Arsenal å presse, og ti minutter før full tid kom uttellingen. Alexander Gleb sendte av gårde en pasning til Fabregas som fikk pirket ballen bak Reina i hjemmeburet.

Skuffende

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool, og hadde et brukbart skuddforsøk i annen omgang.

Med poengtapet går det mot nok en skuffende sesong for Liverpool-tilhengerne. Mesterligaen ser ut til å ryke, og i eliteserien er fasiten en sjetteplass etter ti kamper.

– Vi må bli bedre på hjemmebane. Men uavgjort i dag er ikke det verste som kunne skjedd, sa Benitez.

For Arsenal-fansen ser det hele lysere ut. «The Gunners» har åpnet sterkt og henger godt med både i serien og i mesterligaen, hvor det tirsdag ble rekordseier 7-0 over Slavia Praha. (©NTB)