Frakteskip kantret i Østersjøen:

Leter etter overlevende

Dykkere, helikoptre og redningsbåter deltok søndag kveld i redningsarbeidet for å finne overlevende etter at et slovakisk frakteskip med elleve personer om bord kantret i Østersjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet kantret 15 nautiske mil vest for Gedser i Danmark søndag. Et forbipasserende russisk skip så frakteskipet «Omer N» kantre like etter klokka 15 og slo alarm, sier danske sjøfartsmyndigheter.

Senere ble det opplyst at tre av de elleve besetningsmedlemmene var blitt reddet og tatt om bord i det russiske skipet. Et redningshelikopter fant ytterligere en person som ikke var i live, ifølge Søværnets Operative Kommando (SOK).

Skipet lå søndag kveld dypt i vannet på styrbord side, og vrakgods fløt i vannet.

SOK fryktet at det var overlevende innesperret i det kantrede skipet, og dykkere deltok i letearbeidet.

Skipet drev søndag kveld inn mot den danske kysten, og det var forventet at det kom til å gå på grunn ved Rødsand rundt klokka 20. Ifølge SOK ville det da bli mindre farlig for dykkerne å lete etter overlevende i luftlommer i skroget på «Omer N».

Et dansk og et tysk redningshelikopter er satt inn i redningsaksjonen. Også danske og tyske redningsbåter deltar i arbeidet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus