SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400

SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400
SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at nok et fly av typen Dash 8 Q-400 måtte nødlande lørdag, har SAS besluttet å stanse all trafikk med den ulykkesrammede flytypen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Måtte nødlande
SAS-flyet av typen Dash 8 Q400 på vei fra Bergen til København som måtte nødlande på Kastrup lørdag ettermiddag. Nå slutter SAS med Dash-fly. (Foto: Johan Nilsson / SCANPIX)

- Tilliten til Dash 8 Q-400 er betydelig redusert, og våre kunder blir mer og mer skeptiske til å fly med denne flytypen. Derfor har jeg med styrets godkjenning tatt beslutningen om omgående å ta Dash ut av drift, sier konsernsjef i SAS Mats Jansson søndag.

SAS mener også at flytypen ikke lever opp til passasjerenes krav til punktlighet og pålitelighet, og Dash-typen kan i forlengelsen av dette også ødelegge flyselskapets rykte, går det fram av en pressemelding fra selskapet.

SAS kommer til å tilby kundene ombooking og eller refusjon av billettene for å bøte på de forsinkelser eller forstyrrelser i trafikken som vil oppstå som følge av avgjørelsen. Selskapet oppgir også at det skal forsøke løse situasjonen ved å omrokere bruken av andre flytyper og ved å leie inn andre fly.

Den ulykkesrammede flytypen har stått for transport av rundt 5 prosent av selskapets passasjerer.

Lørdag nødlandet et fly av typen Dash 8 Q-400 på Kastrup Lufthavn utenfor København. Ifølge havarikommisjonen var årsaken ikke den samme som forårsaket to havarier i Aalborg og Vilnius i september. (©NTB)

Les mer:

Flyforbud for Dash 8-Q 400-fly etter havari