SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400

SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400
SAS slutter å fly med Dash 8 Q-400

Etter at nok et fly av typen Dash 8 Q-400 måtte nødlande lørdag, har SAS besluttet å stanse all trafikk med den ulykkesrammede flytypen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Måtte nødlande
SAS-flyet av typen Dash 8 Q400 på vei fra Bergen til København som måtte nødlande på Kastrup lørdag ettermiddag. Nå slutter SAS med Dash-fly. (Foto: Johan Nilsson / SCANPIX)

- Tilliten til Dash 8 Q-400 er betydelig redusert, og våre kunder blir mer og mer skeptiske til å fly med denne flytypen. Derfor har jeg med styrets godkjenning tatt beslutningen om omgående å ta Dash ut av drift, sier konsernsjef i SAS Mats Jansson søndag.

SAS mener også at flytypen ikke lever opp til passasjerenes krav til punktlighet og pålitelighet, og Dash-typen kan i forlengelsen av dette også ødelegge flyselskapets rykte, går det fram av en pressemelding fra selskapet.

SAS kommer til å tilby kundene ombooking og eller refusjon av billettene for å bøte på de forsinkelser eller forstyrrelser i trafikken som vil oppstå som følge av avgjørelsen. Selskapet oppgir også at det skal forsøke løse situasjonen ved å omrokere bruken av andre flytyper og ved å leie inn andre fly.

Den ulykkesrammede flytypen har stått for transport av rundt 5 prosent av selskapets passasjerer.

Lørdag nødlandet et fly av typen Dash 8 Q-400 på Kastrup Lufthavn utenfor København. Ifølge havarikommisjonen var årsaken ikke den samme som forårsaket to havarier i Aalborg og Vilnius i september. (©NTB)

Les mer:

Flyforbud for Dash 8-Q 400-fly etter havari

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus