Mann kapret taxi og personbil

En 27 år gammel mann er pågrepet etter å ha kapret to biler på vei fra Moss til Oslo søndag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele tre politidistrikt var involvert i jakten på bilkapreren søndag formiddag. Først kom Østfold politidistrikt på saken, da en taxi koblet på alarmen på E6 mellom Moss og Oslo.

– Vi fikk melding om at en passasjer, som hadde praiet en drosje på jernbanestasjonen i Moss, var blitt voldelig og forsøkte å ta over drosjen. Vi ba derfor sjåføren om å stanse bilen og overlate bilen til mannen, opplyser operasjonsleder Tommy Antonsen til NTB. 27-åringen skal også ha slått til drosjesjåføren, men det er uklart om det skjedde i fart, eller når drosjen sto stille.

Da var bilen kommet så langt som til Vestby, slik at politiet i Follo ble koblet på saken.

Trengte seg inn

I Follo-distriktet skal mannen ha kjørt på kryss og tvers, og til slutt ha kollidert inn i en annen bil ved Mastemyr. Etter kollisjonen trengte han seg inn i den andre bilen og tvang sjåføren til å kjøre ham mot Oslo.

Nå gikk ferden langs E18 innover mot Oslo, slik at Oslo politidistrikt ble tilkalt.

Politiet sperret av Mosseveien ved krysset ved Ljabruveien, da bilen kom kjørende.

– Da kjørte sjåføren bort til politibilen, og fikk dyttet mannen ut av bilen, slik at han ble pågrepet av politiet på stedet, forteller operasjonsleder Even Jørstad til NTB.

Det skal også ha oppstått basketak mellom sjåføren og 27-åringen underveis, og sjåføren hadde fått flere slag i ansiktet.

Amfetamin

27-åringen som er hjemmehørende i Østfold har fått en omfattende siktelse mot seg etter bilkapringen.

– Han er for det første siktet for ran, noe som er langt mer alvorlig enn bare å ha stjålet en bil. Han er også siktet for legemsbeskadigelse, for bruk av narkotika og for å ha kjørt i påvirket tilstand, sier Jørstad.

Han forteller at 27-åringen innrømmet overfor politiet at han hadde tatt amfetamin.

27-åringen er nå fraktet tilbake til Østfold, hvor han avhøres av politiet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus