Meny

Flyforbud rammer elleve norske SAS-avganger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyforbudet for alle Dash 8-Q 400-fly førte til innstillinger av elleve norske SAS-avganger søndag. Alle de rammede Widerøe-avgangene er derimot i rute.

SAS Danmark måtte totalt innstille 49 avganger søndag, som følge av at alle Dash 8-Q 400-fly lørdag fikk flyforbud, etter at nok et fly av denne typen måtte nødlande lørdag.

Elleve av de kansellerte rutene går til eller fra Norge. Dette gjelder fem avganger mellom Stavanger og København, fire avganger mellom Kristiansand og København og en avgang mellom Bergen og København, ifølge SAS hjemmeside.

- SAS Danmark jobber med å løse disse problemene, enten ved å sette inn andre type fly, eller ved å booke om via Oslo, opplyser informasjonssjef Thomas Midteide i SAS til NTB.

Også ruten mellom Stockholm og Trondheim kan bli berørt utover i uka, mens alle SAS' innenlandsflyginger vil gå som normalt, fordi man ikke bruker Dash 8-fly på innenlandsflygingene.

Også Widerøe ble rammet av flyforbudet for sine fire Dash 8-fly. Lørdag varslet selskapet at det kunne bli forsinkelser dagen etter, men søndag formiddag sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien at trafikken ser ut til å gå greit. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus