Deprimert Guro Fjellanger saksøkte staten

Deprimert Guro Fjellanger saksøkte staten
Deprimert Guro Fjellanger saksøkte staten

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (43) ble psykisk syk, men fikk avslag på søknad om uførepensjon. Da saksøkte hun staten og fikk medhold i at hun ble diskriminert på grunn av sin funksjonsh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saksøkte staten

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger saksøkte staten da hun ikke fikk uførepensjon. (Foto: Erik Johansen, SCANPIX)

Fjellanger forteller til Dagbladet at hun gikk på en psykisk smell i 2004, fire år etter at hun sluttet som miljøvernminister. Legen fastslo at hun var utmattet og deprimert, og at hun risikerte å bli totalt utbrent hvis hun fortsatte i full jobb.

Fjellanger søkte om halv uførepensjon, men fikk avslag hos Statens Pensjonskasse og senere i Trygderetten, da hun anket saken.

Fjellanger anket saken videre til lagmannsretten, og fikk denne uken beskjed om at Trygderettens kjennelse er kjent ugyldig og ikke vil bli anket.

Fjellanger sier hun er glad for å ha blitt trodd, men sier at saken hennes har avdekket at Statens Pensjonskasse diskriminerer folk med nedsatt funksjonsevne. Hun er født med ryggmargsbrokk.

- Det var ikke min nedsatte funksjonsevne som var årsaken til de problemene jeg plutselig fikk kastet over meg. Det var ikke den som gjorde at jeg søkte uførepensjon. Det mente Trygderetten, og jeg følte faktisk avslaget som grunnleggende urettferdig. Der ble jeg rett og slett definert som ryggmargsbrokk. Men jeg har klart meg bra med min nedsatte funksjonsevne, og hadde jeg bare hatt den, så ville jeg ikke søkt om uførepensjon. Det forsto lagmannsretten og det er jeg veldig glad for, sier Fjellanger til avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus