Hirvonen vant, Henning på pallen

Hirvonen vant, Henning på pallen
Hirvonen vant, Henning på pallen

Mikko Hirvonen vant Rally Japan etter at favorittene kjørte ut. Henning Solberg ble nummer tre og fikk en kjærkommen pallplassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Henning Solberg heller sjampanje på finske Mikko Hirvonen etter prisutdelingen under Rally Japan.

Det er nesten utrolig å komme hit første gang og ende opp på pallen. Vi er veldig glade nå, sa Henning Solberg etter at han sammen med kartleser Cato Menkerud tok årets annen pallplass.

- Helt fra fredag morgen hadde vi en god følelse. Både bilen, notene og kjøringen fungerte perfekt. Vi kjørte med en viss risiko fredag. Vi satset hardt, men når du har den rette følelsen så går det bra.

Det gjorde det ikke for de største favorittene.

VM-leder Marcus Grönholm kjørte i en trestubbe fredag og la veien til VM-tittelen åpen for tittelforsvarer Sebastien Loeb. Men franskmannen kjørte ut på lørdagens etappe, og dermed er spenningen fortsatt på topp foran de to siste løpene.

Hirvonen holdt hodet kaldt og styrte sin Ford Focus trygt gjennom de avsluttende fartsprøvene til seier 37,4 sekunder foran Citroën-fører Daniel Sordo. Henning Solberg var langt bak, men også langt foran sin nærmeste rival i kampen om den siste pallplassen.

Lillebror Petter var blant de mange toppførerne som måtte bryte, og Henning på sjetteplass er nå bare fire poeng bak Petter i VM-sammendraget. Ikke bare det, men Hennings Stobart-Ford-lag er bare to poeng bak Petters Subaru i kamp om tredjeplassen for lag. (©NTB)

Personvernpolicy