- Deilig at vi vant Tippeligaen

- Deilig at vi vant Tippeligaen
- Deilig at vi vant Tippeligaen

«Heia Bortelaget» i Trondheim jubler for Branns suksess i årets sesong. - Vi føler at vi har vunnet Tippeligaen, sier de til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare Branns supportergruppe «Bataljonen» som føler seg som vinnere av Tippeligaen i år. For også en gruppe studenter på NTNU i Trondheim jubler høyt over at de siste års suverene mestere, Rosenborg, ikke klarte å forsvare fjorårets gullmedaljer.

Da Godset vant 2-1 på Lerkendal jublet den rosa horde stort sammen med «Godsetunionen» (Foto: Kristine Aralt)Da Godset vant 2-1 på Lerkendal jublet den rosa horde stort sammen med «Godsetunionen» (Foto: Kristine Aralt)

- Ja, i og med at Brann vant årets serie så føler vi absolutt at vi har vunnet Tippeligaen. Så lenge Rosenborg ikke står på toppen av tabellen når sesongen er ferdig, ja da er vi seriemester, sier styremedlemmene Marianne Hovland og Runar Flataker i supportergruppa «Heia Bortelaget» til ABC Nyheter. Og fortsetter i kor:

- Det er alltid like deilig når Rosenborg ikke vinner.

Trofast møter de opp på Lerkendal for å gi sin støtte til laget som skal prøve å nedkjempe det vanligvis så solide hjemmelaget Rosenborg.

Marianne er fra Sandefjord og har følgelig nok Tor Todesens menn i sitt hjerte. Runar på sin side er fan av RBKs kanskje største rival her til lands, Molde. Men de er begge opptatt av at de øvrige lagene som kommer til Lerkendal også trenger full støtte.

- Selv om vi har et eget lag holder vi uansett alltid med bortelaget, men det er klart spenningen blir litt større når enten Molde eller Sandefjord kommer på besøk.

Populært

Fan-Klubben «Heia Bortelaget» (Av Lerkendal) ble stiftet av en gjeng fysikkstudenter ved daværende NTH i april 1992. FKHBAL skulle være en idealistisk fanklubb hvor formålet var å heie bortelagene på Lerkendal frem til seier.

Hver onsdag og torsdag sitter en gruppe studenter på NTH og selger billetter til den kommende RBK-kampen på Lerkendal.

Totalt pleier fanklubben å få 100 billetter av Rosenborg.

- Det varierer litt i forhold til hvor mange billetter vi får solgt og prisen er ikke lik for hver kamp. Vi betaler det samme som RBKs supportergruppe «Kjernen» betaler når de drar til motstanderlagets hjemmebane. Koster det for eksempel 100 kroner for «Kjernen» å reise til Skien for å se kampen mot Odd, koster billetten 100 kroner for oss når Odd kommer til Lerkendal.

Ifølge Marianne er det ofte rift om kampbillettene.

- Noen ganger fyker billettene unna. Spesielt til kamper mot Viking, Vålerenga og Brann.

For å få tak i billetter gjennom supportergruppa må en betale medlemskontingent på 20 kroner. Da er man medlem på livstid. Klubben tjener sine få kroner på salg av supportereffekter, fortrinnsvis t-skjorter og skjerf.

Priser

Fanklubbens farge er rosa og grunnen til det er enkel. Ingen lag i Tippeligaen har rosa som klubbfarge, dermed fremstår klubben så «nøytral» mulig.

De står sammen med bortefansen og jubler like mye hver gang Lars Hirschfeldt må plukke baller ut av nettet. I tillegg vanker det priser til de lagene som stikker fra Trondheim med tre poeng i bagasjen.

Alle dommere som blåser straffe til bortelaget på Lerkendal får denne til odel og eie.Alle dommere som blåser straffe til bortelaget på Lerkendal får denne til odel og eie.

- Hver gang et lag vinner, så får de en stor pokal med seg hjem. Det er en bragd å vinne her, så det må markeres.

I år er det kun Strømsgodset som har tuktet Vidar Riseth og Co. Det satte den rosa horde stor pris på.

- Ja, det var utrolig gøy at Godset vant, virkelig. Som sagt, det er alltid deilig når Rosenborg taper.

Også dommerne har en mulighet til å få en «påskjønnelse» med seg hjem Dersom de foretar «de riktige valgene», som Runar og Marianne velger å si det, vanker det en statuett etter kampslutt.

- Det blåses svært sjelden straffe til bortelaget på Lerkendal. Når det en veldig sjelden gang skjer, føler vi at det må markeres. Dommeren får derfor med seg en statuett, med påskriften «Takk for stort mot på Lerkendal», med seg etter kampen.

Aldri bråk

Til tross for at «Heia Bortelaget» stiller på Lerkendal i tykt og tynt for å vise sin støtte til RBKs motstandere, er det en god tone mellom dem og «Kjernen».

- Ja, det har aldri vært noe problem med oss. Det er egentlig verre med for eksempel «Klanen» og «Bastionen». Jeg tror nok vi blir sett mer på som en litt morosom greie enn en hardbarka gjeng som hater RBK over alt på jord. Husk at det er litt med glimt i øyet dette, da. Men for all del, vi håper at RBK taper, sier Marianne videre.

Alle som finner det verdt å dra til Lerkendal for å heie på motstanderen, bør lære seg denne sangen først som sist. Den ellers så velkjente Rosenborgsangen av Dag Ingebrigtsen har fått helt ny tekst når «Heia Bortelaget» stemmer i:

«Rosensorg-sangen»

Åh Rosensorg, åh Rosensorg
er Trondhjems møkkalag.
åh Rosensorg, åh Rosensorg
de taper her i dag.
Vi reiser oss på Store Stå
når bortelag får mål,
for alle banker RBK
åh hei, åh hei, åh hei, åh hå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus