Marit Bjørgen ble nummer to i verdenscupåpningen i langrenn i Düsseldorf lørdag. Jon Kristian Dahl best av de norske guttene.

Marit Bjørgen tok en fin andreplass under verdenscupåpningen i tyske Düsseldorf i dag. (Foto: Scanpix)Marit Bjørgen tok en fin andreplass under verdenscupåpningen i tyske Düsseldorf i dag. (Foto: Scanpix)

Bjørgen kom i mål 0,9 sekunder bak den russiske vinneren, Natalja Mateeva

Anna Dahlberg fra Sverige ble nummer tre.

Sigrid Aas og Celine Brun-Lie ble slått ut i kvartfinalen. De endte på henholdsvis 24.- og 30.-plass.

Regjerende sprintverdensmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom ikke videre fra prologen. Hun endte på 35.-plass. Heller ikke Guro Strøm Solli kvalifiserte seg til kvartfinale.

Dahl på pallen

John Kristian Dahl kom på tredjeplass i herreklassen. Tyskeren Josef Wenzl vant foran Björn Lind fra Sverige.

Dahl var 0,4 sekunder bak Wenzl og bare 0,1 bak Lind på annenplass.

Petter Northug kjempet om en plass på pallen, men måtte nøye seg med fjerdeplass.

Norge hadde også to løpere i B-finalen. Den ble vunnet av Øystein Pettersen som dermed endte på sjuendeplass. Johan Kjølstad ble nummer elleve.

Sprintverdensmester Jens Arne Svartedal fikk det ikke til i Düsseldorf lørdag og endte på en skuffende 55.-plass.

Øvrige norske plasseringer: 14) Tor Arne Hetland, 20) Eldar Rønning, 22) Trond Iversen, 50) Ola Vigen Hattestad og 51) Børre Næss. (©NTB)