Skal ha bedt om hjelp til å skaffe ny kone

Skal ha bedt om hjelp til å skaffe ny kone
Skal ha bedt om hjelp til å skaffe ny kone

Kort tid etter at den drapssiktede ektemannen meldte sin kone Belur Sardar savnet, skal han ha bedt familie og venner om hjelp til å skaffe ham en ny kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen til den 29 år gamle Belur Sardar, som har vært savnet fra sitt hjem i Mjøndalen siden 30. april, er pågrepet og siktet for å ha stått bak forsvinningen. (Foto: Politiet / SCANPIX HANDOUT)Ektemannen til den 29 år gamle Belur Sardar, som har vært savnet fra sitt hjem i Mjøndalen siden 30. april, er pågrepet og siktet for å ha stått bak forsvinningen. (Foto: Politiet / SCANPIX HANDOUT)

Mjøndalen (NTB): Politiet vil ikke kommentere opplysningene.

– Det vil ikke bli gitt noen kommentarer i denne saken i løpet av helgen, sier politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Den 42 år gamle ektemannen ble fredag pågrepet og siktet for å ha drept kona, som har vært savnet siden 7. mai.

Ifølge VG skal en av årsakene være at politiet vet at ektemannen kort tid etter at han meldte kona savnet, skal ha tatt kontakt med familie og venner i Nord-Irak og bedt dem om hjelp til å finne en ny kone til ham. Ektemannen skal også ha uttalt at en kone først var aktuelt «når ting roet seg».

– Avlyttet telefonen

Ifølge Drammens Tidende skal politiet i lengre tid ha avlyttet telefonen til ektemannen, men det er uklart om anmodningen om en ny kone ble fanget opp under denne avlyttingen.

Ifølge VG ble konejakten satt i gang kort tid etter at Belur forsvant i slutten av april, men så sent som i forrige uke sa ektemannen at han fortsatt håpet kona ville komme tilbake i live. Dette intervjuet ble gitt etter at barnevernet hadde tatt fra ham omsorgen for parets fire barn.

– Håper på tilståelse

Pågripelsen, som skjedde tidlig fredag morgen, skal ha vært planlagt i om lag to uker. Etter det Drammens Tidende erfarer skal grunnen til at politiet gikk til aksjon akkurat nå, ha sammenheng med at retten nylig avviste politiets ønske om å få fortsette telefonavlytting av ektemannen.

Politiet skal stå uten sikre bevis mot ektemannen, men har et håp om at pågripelsen og helgens avhør utløser en tilståelse, ifølge avisen.

– Lei seg

Ifølge ektemannens forsvarer, advokat Heidi Birkeland, stiller han seg uforstående til siktelsen.

– Han er kjempelei seg for at politiet mistenker ham for drap. Han er fortvilet, sier Birkeland til VG Nett.

– Han er villig til å forklare seg, noe han har vært hele tiden siden kona hans forsvant, sier Birkeland. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus