Slalåmjentene sjanseløse

Slalåmjentene sjanseløse
Slalåmjentene sjanseløse

Lene Løseth kjørte inn til 45.-plassen. Therese Nergaard endte på 60.-plass. De norske jentene var sjanseløse i sesongåpningen i storslalåm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sölden (NTB-Per-Kristian Eriksen): Finske Tanja Poutiainen kjørte inn til ledelse etter første omgang i Sölden. Hun var 3,75 sekunder foran Løseth og 4,80 foran Nergaard. Det forteller rett og slett at de norske jentene ble utklasset.

– Jeg ble stående for mye og bare ta imot slagene fra underlaget. Dette var ikke klaff i det hele tatt, men jeg er ikke så veldig lei meg, for dette er ikke favorittbakken min, sa Lene Løseth til NTB.

Hun harket og hostet og hadde det på ingen måte godt da hun kom i mål, men 20-åringen ville ikke gi forkjølelsen skylden for den svake innsatsen.

– Det er en krevende bakke her i Sölden, så det hadde selvsagt vært bedre dersom jeg hadde vært helt frisk, men jeg vil ikke skylde på det.

– Hva nå?

– Jeg må bare glemme dette rennet så fort som mulig og se framover. Her hadde jeg ikke så store forventninger likevel, sa Lene Løseth som la til at hun liker seg bedre i litt slakkere bakker enn det er på isbreen i Sölden.

Ville til mål

– Dette var det andre rennet mitt i verdenscupen. Jeg debuterte i fjor, men da kjørte jeg ut, så det var veldig viktig for meg å komme til mål nå, sa Therese Nergaard til NTB.

Hun ble kastet inn i sesongåpningen på kort varsel etter at Nina Løseth ble syk fredag morgen.

– Jeg var ikke forberedt på å kjøre her i det hele tatt, men jeg tror ikke det hadde noen betydning at jeg ikke fikk så god tid til å forberede meg, sa Nergaard.

– For meg var det ikke godt å kjøre her. Det ble altfor mange småfeil, fortalte hun.

Storslalåm er favorittgrenen for Klæbu-jenta, men denne sesongen er det først og fremst europacupen som teller for henne.

– Jeg skal kjøre europacuprenn i hele november. Målet er å bygge meg opp i storslalåm og slalåm der, før jeg tar skrittet over i verdenscupen. Jeg må utvikle meg steg for steg, sa Therese Nergaard til NTB etter at sesongåpningen var over for hennes del lørdag formiddag.

Italiensk seier

Storslalåmspesialisten Denise Karbon vant til slutt verdenscupåpningen i Sölden lørdag.

Karbon lå på annenplass etter første omgang. Italieneren var 0,17 sekunder bak finske Tanja Poutiainen, men slo til med sterk kjøring i finalen.

Hun vant 0,33 sekunder foran amerikaneren Julia Mancuso. Østerrikeren Kathrin Zettel ble nummer tre.

Poutiainen mislyktes i finaleomgangen og endte til slutt på fjerdeplass.

Det var Karbons annen verdenscupseier og hennes åttende pallplassering. Karbon har tidligere også tatt VM-sølv (2003 i St. Moritz) og - bronse (Åre 2007) i storslalåm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus