Ukens musikktips

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter er selvfølgelig først ute med en rekke plateanmeldelser. Har du for eksempel kunnet lese anmeldelsene av de nye skivene til Robert Plant & Alison Krauss og Eagles noen andre steder? Tror i

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oktober er en herlig måned for alle som elsker musikk. Skivene nærmest renner ut fra plateselskapene verden rundt. This is primetime music, indeed. Så langt er ABC Nyheter de eneste her til lands som har anmeldt de nye skivene til Robert Plant & Alison Krauss og Eagles, som begge slippes førstkommende mandag. Noe vi selvfølgelig synes er litt stas. Men egentlig er det mer stas å være tidlig ute med anmeldelser av mindre artister som for eksempel den tidligere Jayhawks-sangeren Mark Olson eller svenskenes nye gullgutt Salem Al Fakir, som du forøvrig kan lese et langt intervju med i morgen på ABC Nyheter.

Apropos svensker. Har du hørt om Anna Järvinens album «Jag Fick Feeling »? Om svaret er nei, er det bare å klikke seg inn på ABC Nyheters musikksider. En sterk anbefaling fra vår musikkanmelder Siv Marte, som er av den oppfatningen at du også bør ta med deg Yeasayers «All Hour Cymbals» når du først er innom platebutikken. Har Yessayers skapt en ny musikkgenre, spør hun, for så å konkludere med at bandet fortjener verdensherredømme. Ikke dårlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken har de to gamlisene Neil Young og Ray Davies , han i Kinks vet du, sluppet nye album som blitt mottatt med lovord av våre anmeldere, gamlisene Tom Skjeklesæther og Johnny Andreassen. Og apropos gamliser. Nordens beste musikkjournalist, Lennart Persson, som selvfølgelig skriver for ABC Nyheter, har i sin spalte «Lennarts hörna », skrevet om sin kjærlighet til nettopp Ray Davies. Da jeg intervjuet Nick Lowe forleden, nevnte jeg at Lennart nylig hadde skrevet en artikkel på ABC om ham og Kevin Costner hvorpå Nick utbrøt: - Oh, Lennart. He's really good! Og da begynte jeg nesten å grine av glede. Både fordi Nick snakket så pent om Lennart, men også fordi jeg gleder meg så vanvittig til Nicks konsert i Oslo på søndag. Møt opp folkens.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du forøvrig Haldens store sønn, Tom Skjeklsæther, mener om Madonna i ukens utgave av «Full av fuzz». Kommende Nobelpris-vinner? Tror ikke det, gitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du i din villfarelse ennå ikke har lest eller hørt om Lyttelua er tiden overmoden. For den lille luringen med det rare blikket og søm i panna, er høyt elsket av musikkelskere verden over. Ikke bare drikker han mengder med Pommac, han har godt hjulpet av pappa Øyvind Moen, butikksjef på Platekompaniet Sandvika, og en haug andre musikk-kyndige venner, en musikksmak som bør treffe deg midt i hjertet. Lyttelua er ei raffinert, kul og lunefull lue alle musikkelskere kan lære mye av. Denne uka står blant annet Stiff-boksen, Ween, Todd Rundgren og Britney Spears på den utsøkte menyen.

Dette er bare litt av hva musikkredaksjonen kan tilby deg. Ønsker du å lese om det du nettopp har lest og mye, mye mer, klikker du bare her. Visste du for eksempel at vår nye musikkanmelder Vibeke Saugestad, hun ja, er litt skuffa over den nye The Donnas-skiva ? Eller at Øyvind Andreassen jubler i vilden sky over at gamlepunkerne i The Undertones viser at de fremdeles har potensen i orden.

God helg. Sees til uken.