Meny

Osteprodusent legger ned

Osteprodusent legger ned

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bestyrer Siv Lænn ved Varø Gardsmeieri i Namdal i Nord-Trøndelag gir opp og stenger meieriet for godt etter listeriadødsfallene.

Hun frykter at listeriasmittet ost skal ta livet av flere, skriver VG.

På meieriets nettsider kan man lese at «Meieriet er nedlagt på ubestemt tid på grunn av listeriabakterie. Alle produkter i markedet skal destrueres uansett produksjonsdato.»

– Vi har fulgt alle regler og pålegg fra Mattilsynet, men bløt ost er og blir et risikoprodukt. Vi frykter at bakterien kan ramme på nytt, vi tør ikke fortsette, sier Siv Lænn.

De siste ukene er to personer døde og mer enn ti syke av listeriabakterien. Dødsfallene skjedde på Rikshospitalet og Radiumhospitalet etter at de allerede svake pasientene ble servert camembertost fra meieriet.

Også Mattilsynet frykter flere tilfeller fremover.

– Lokal osteproduksjon er en bransje i vekst. Det ser ut til at bløte delikatesseoster er noe folk vil ha. Generelt må vi dessverre forvente at flere kan bli syke grunnet listeriabakterier, sier distriktssjef John Bjarne Falch. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus