Irakere truer UDI-ansatte

Irakere med midlertidig opphold i Norge får nå i tur og orden avslag på fornyet oppholdstillatelse. Flere av dem svarer med usedvanlig grove trusler mot UDI-ansatte.

Irakere truer UDI-ansatte
Irakere truer UDI-ansatte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Si ifra til meg

- Er de kurdiske nordirakere misfornøyd med behandlingen, må de rette misnøyen mot meg, sier Bjarne Håkon Hanssen til Aftenposten.

Foto: Scanpix

Opptredenen fra flere såkalte MUF-ere (Midlertidig opphold Uten rett til Familiegjenforening) er så grov at arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) rykker ut til forsvar for de ansatte i Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Når mange av disse sakene ender med avslag på oppholds- og arbeidstillatelser, skyldes det at UDI nå gjør den jobben vi i departementet, og jeg, har bedt dem om å gjøre. De gjør det de har fått krystallklar beskjed om å gjøre. Er de kurdiske nordirakere misfornøyd med behandlingen, må de rette misnøyen mot meg, sier Hanssen til Aftenposten.

Truslene som er fremsatt per telefon og i UDIs lokaler, er så grove at ansatte har gruet seg for å gå hjem fra jobben.

– Vi har mottatt trusler som går på at søkere skal skade seg selv eller ta sitt eget liv. Men ansatte har også fått trusler som går på at søkere vet hvor vedkommende bor eller truer med å skade noen av de ansatte, sier UDI-direktør Ida Børresen til Aftenposten.

Hun har selv opplevd å få henvendelser fra MUF-søkere, men mener at det er noe hun må takle i jobben som direktør. De to siste månedene har antall trusler økt. Det var da de første MUF-avslagene begynte å komme. (©NTB)