Meny

Opprettholder frikjennelsen av Berlusconi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett i Italia opprettholdt frikjennelsen av Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som var tiltalt for korrupsjon knyttet til salget av matvareselskapet SME.

Roma (NTB-Reuters-AFP): Berlusconi ble først frikjent i 2004 og senere av en ankedomstol i Milano i april i fjor. Fredag ble denne dommen stadfestet også av høyesterett.

– Det var på tide. Tolv år har gått siden denne rettssaken begynte, der Silvio Berlusconi er blitt korsfestet og ærekrenket rundt om i verden, men nå er endelig hans uskyld krystallklar, sier Berlusconis advokat Niccolo Ghedini.

Berlusconi var tiltalt for å ha bestukket dommere for å stanse salget av matvareselskapet SME til en forretningsrival på 1980-tallet.

Den tidligere statsministeren eier i dag blant annet TV-selskapet Mediaset og er landets rikeste mann.

Berlusconi, som er leder for sentrum-høyre opposisjonen, har flere ganger møtt for retten, tiltalt for korrupsjon, skattesvindel, forfalskning av regnskap og ulovlig finansiering av politiske partier, men han har aldri fått noen rettskraftig dom mot seg.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus