Innrømmer drap på moren

Innrømmer drap på moren
Innrømmer drap på moren

Den 21 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på sin egen mor (56) på Frogner i Oslo natt til fredag, innrømmer forholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut til adressen på Frogner i Oslo etter at datteren meldte moren savnet torsdag kveld. I tomannsboligen like overfor Frognerparken fant tjenestemennene kvinnen død. Sønnen som nå har innrømmet at han drepte moren, oppholdt seg i boligen da politiet kom.

Samtykker til varetektsfengsling
- Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet. Hennes sønn ble funnet på åstedet, og på grunn av omstendighetene der, ble han pågrepet, opplyser politiinspektør Terje Kristiansen.

Sønnen er siktet for forsettlig drap på moren.

Han satt fredag kveld i avhør sammen med sin forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, og innrømmet drapet på sin egen mor.

- Min klient har erkjent de faktiske forhold, sier Aaløkken til NTB.

21-åringen vil fremstilles for varetektsfengsling lørdag, men vil ikke seg delta på fengslingsmøtet på grunn av sin tilstand.

- Han har samtykket til varetektsfengsling, og en kontorforretning vil holdes lørdag, sier Kristiansen til NTB.

Det vil i løpet av fredag kveld tas stilling til om 21-åringen skal legges inn på psykiatrisk sykehus.

Ukjent drapstidspunkt
Kvinnens datter tok torsdag kveld kontakt med politiet og uttrykte bekymring fordi hun ikke hadde kommet i kontakt med sin mor siden kvelden før. Datteren hadde vært bortreist, men hadde ikke fått kontakt med moren. Senere torsdag kveld fikk politiet også en annen bekymringsmelding fra et annet familiemedlem, og besluttet derfor å ta seg inn i kvinnens leilighet sammen med datteren.

- Vi kjenner foreløpig ikke eksakt til når kvinnen skal ha blitt drept. Datteren som meldte moren savnet hadde ikke hatt kontakt med henne siden kvelden før. Vi må vente på den foreløpige obduksjonsrapporten før vi får et dødstidspunkt, sier Kristiansen.

Kvinnen var fredag kveld ennå ikke obdusert, men politiet håper å gjennomføre dette lørdag.

Psykiske problemer
Sønnen skal ha forhistorie med psykiatriske problemer, men politiet kan ikke si hvorvidt dette har noen forbindelse med hva som er skjedd.

- Vi har informasjon om at han har vært i kontakt med psykiatrien ganske nylig, men har ikke noen detaljer rundt dette ennå. Vi er fortsatt på dag en i etterforskningen, sier Kristiansen til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen skal ha blitt drept, eller beskrive åstedet. Kriminalteknikere jobbet fredag på stedet, og hundepatruljer fra politiet søkte fredag morgen i flere timer på Frogner plass. (©NTB)

Personvernpolicy