Meny

Mugabe starter spionskole

Mugabe starter spionskole

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes omstridte president Robert Mugabe har startet en etterretningsskole.
Den er oppkalt etter ham selv, melder statlige medier i landet. Hensikten med skolen er å produsere etterretningsagenter som kan imøtegå trusler fra vestmaktene, heter det.

Mugabe, som har styrt Zimbabwe siden landet ble selvstendig i 1980, beskyldes for omfattende brudd på menneskerettighetene, valgfusk og grov vanskjøtsel av landets økonomi.

Selv mener han at han er utsatt for vestlig skittkasting på grunn av beslutningen om å konfiskere farmer og landeiendommer som var eid av hvite og gi dem til fattige svarte.

– Med den pågående urettferdige demoniseringen av Zimbabwe som Vesten står bak, har etterretningstjenestens rolle i utenrikspolitikken, sikkerhetspolitikken og den økonomiske politikken blitt stadig viktigere, sa presidenten ifølge avisen The Herald, da han åpnet Robert Mugabe National School of Intelligence utenfor hovedstaden Harare.

Kritikere mener at Mugabe først og fremst bruker etterretnings- og sikkerhetstjenesten til å holde sitt eget folk i sjakk. (©NTB)

Foto: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus