Meny

Fire forkullede lik funnet i Sør-California

Fire forkullede lik funnet i Sør-California

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire forkullede lik er funnet i Sør-California i nærheten av grensa til Mexico etter at området ble herjet av brann.

De fire uidentifiserte likene ble funnet i Barret Junction-området ved San Diego torsdag ettermiddag, ifølge talsmann for grensepatruljen Gabriel Guerrero.

Levningene er av tre menn og en kvinne. De kan ha vært ulovlige innvandrere som har krysset grensa fra Mexico, sier Guerrero.

Tidligere på dagen ble to personer funnet ihjelbrent i ruinene av et hus i Poway utenfor San Diego. De døde er trolig et par som mandag fikk råd om å forlate sitt hjem da den såkalte Witch Creek-brannen nærmet seg huset deres. Enten lot de være å høre på rådene, eller så rakk de ikke å komme seg unna flammene.

Dermed har til sammen ni personer mistet livet i de voldsomme brannene som har herjet Sør-California siden søndag, ifølge AFP.
Men andre har en videre definisjon av omkomne, og regner også med eldre som har bukket under for strabasene. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har dermed minst tolv mennesker mistet livet som følge av brannene. Minst 60 mennesker er skadd, mange av dem er brannmenn.

Vindene løyer

Torsdag løyet vindene, og et kjøligere vær var på vei. Det ga brannmannskapene litt ekstra hjelp i kampen mot flammene, som i fem dager har herjet over det sørlige California. Men faren er langt fra over, advarer Ed Berliner fra Californias brannmyndigheter.

Torsdag besøkte president George W. Bush de brannherjede områdene og møtte noen av de rundt en halv million menneskene som ble tvunget til å forlate hjemmene sine. Bush fløy over San Diego sammen med delstatsguvernør Arnold Schwarzenegger og besøkte noen av de utbrente boligområdene.

- Det er viktig for meg å komme hit og få se situasjonen med egne øyne. Det hersker vel ingen tvil om at mange mennesker lider, og det hersker heller ingen tvil om at det har vært forferdelige tap, sa presidenten.

En krigssone

Rundt 2.000 bolighus er helt eller delvis ødelagt etter at brannene startet søndag.

- Disse brannene er blant de verste katastrofer i Californias historie, og presidenten og jeg har akkurat foretatt en hjerteskjærende rundtur over katastrofeområdet, sa Schwarzenegger.

San Diego-området er verst rammet, og tre branner raser fortsatt her, men først og fremst i de østre, mindre befolkede delene. De fleste som ble evakuert har fått reise hjem igjen, og idrettsarenaen Qualcomm som ble midlertidig hjem for over 10.000 personer, er nå tømt.

Den 62 år gamle Vietnam-veteranen Steve Conner beskriver sin reaksjon da han fikk se sitt og et 30-talls andre hus i ruiner i en brannherjet forstad til San Diego.

- Følelsesmessig var det ubegripelig. Alt er borte, alle trærne er svarte. Det minner meg om Vietnamkrigen, om en krigssone, sier han med skjelvende røst. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus