Brann møtte hverdagen i Hamburger SV

Brann møtte hverdagen i Hamburger SV
Brann møtte hverdagen i Hamburger SV

Tre dager etter at seriegullet var sikret, kom bergenserne ned på jorden. Hamburger SV vant fortjent 1-0 på Brann stadion i første gruppespillkamp i UEFA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødtrøyene fikk som ventet tøff motstand mot det tyske storlaget, som innehar tredjeplass i Bundesliga bak Bayern München og Werder Bremen. Hamburg kom til Bergen uten fire av sine faste spillere, mens Brann måtte klare seg uten kapteinen Martin Andresen, som er ute i 3-6 uker med kneskade.

Savnet av midtbanedirigenten så ut til å hemme bergenserne, som aldri fant rytmen i åpningsomgangen. Med sin nykomponerte 4-4-1-1 formasjon, med Eirik Bakke som et bindeledd mellom midtbanen og Thorstein Helstad på topp, slet Brann med å komme i gang med sitt offensive spill.

Gjestene skapte det som var av målsjanser i 1. omgang, og kun en god Håkon Opdal holdt vertene inne i kampen. Åge Hareide sitt førstevalg mellom stengene vartet opp med klasseredninger på gode skuddforsøk fra Piots Trochowski og Mohamed Zidan.

Mjelde la om

I likhet med resten av Brann-laget, slet også Tijan Jaiteh og Eirik Bakke med å finne rytmen før hvilen, og begge ble igjen i garderoben med skader. Inn kom Azar Karadas og Erik Huseklepp, og Mjelde la om til den vante 4-4-2 formasjonen. Jan Gunnar Solli gikk inn sentralt sammen med Hassan El Fakiri, mens Azar Karadas tok plass som Thorstein Helstad sin spissmakker.

Kampen åpnet seg, og allerede i åpningsminuttene av 2. omgang burde Thorstein Helstad gitt bergenserne ledelsen etter godt forarbeid av Huseklepp. Alene med Frank Rost i Hamburg-målet, satte eliteseriens toppscorer ballen over fra 10 meter.

Den taktiske endringen ga også tyskerne bedre boltreplass på midtbanen, og etter en drøy time fikk Vincent Kompany stå helt alene på 25 meter. Den belgiske landslagsspilleren, var tidenes dyreste kjøp i Hamburg da han kom til klubben sommeren 2006 for 18 millioner euro. Skuddet var det imidlertid lite å si på, og en sjanseløs Opdal måtte se den passere via stangen.

500 tilreisende supportere fra Hamburg slapp dermed jubelen løs, og de bengalske lysene kom inn på gressmatten. Den greske dommeren måtte dermed holde igjen Brann sitt avspark, før røykskyen hadde steget opp mot Ulriken.

Satset fremover

Brann måtte dermed satse fremover, og det førte til gode overgangsmuligheter for tyskerne. Spesielt kroaten Ivica Olic hadde to store muligheter til å doble ledelsen, men Opdal sto fortsatt i veien. Rødtrøyene forsøkte også, men særlig farlig ble det ikke foran Frank Rost som stort sett hadde full kontroll.

Brann fikk dermed en tøff start på gruppespillet i UEFA-cupen. Nå venter Rennes på bortebane, i en kamp bergenserne bør ha poeng for å kjempe om videre avansement. Først skal imidlertid serien avsluttes mot Viking hjemme og Tromsø borte. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus