Sprengstoffet fjernet fra bilen i Florø

Bombegruppen fra Oslo har fjernet sprengstoffet som ble funnet i en bil i Ramsdalen mellom Florø og Førde onsdag kveld. En mann er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspertene ankom med helikopter klokken 15.15, og hadde litt etter klokken 16 tatt ut sprengstoffet som ble funnet bilen.

- Bombegruppen er akkurat ferdige på stedet. Jeg har ikke fått særlig med detaljer ennå, men sprengstoffet er fjernet. Det vil nå bli undersøkt nærmere, så vil vi få en tilbakemelding etter hvert om hvor mye og hva slags sprengstoff som er funnet, sier stasjonssjef Nils Erik Eggen ved Flora politistasjon til bt.no.

37-åring pågrepet

En 37 år gammel mann fra Sogn og Fjordane er nå i politiets varetekt i forbindelse med sprengstoffunnet i bilen.

Politiet skulle undersøke bilen på jakt etter narkotika ved 17-tiden onsdag da de så ammunisjon og noe som lignet på sprengstoff inne i bilen.

Den pågrepne mannen er kjent for politiet fra tidligere, opplyser operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Forsetter narkojakten

- Nå som sprengstoffet er fjernet, skal vi undersøke bilen med tanke på det som var utgangspunktet for saken, altså narkotika. Med mindre det blir gjort betydelige funn av narkotika i bilen, vil han bli dimittert, sier Eggen til bt.no.

Bilen ble funnet like ved den gamle riksvei 5 mellom Florø og Førde. Veien er lite trafikkert etter at Naustdalstunnelen ble åpnet i 1995. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus