- Rosenborg har pissa i buksa

- Rosenborg har pissa i buksa
- Rosenborg har pissa i buksa

I dag gikk RBK-trener Knut Tørum av med umiddelbar virkning. - Jeg håper klubben har lært av dette, sier tidligere superspiss på RBK, Gøran Sørloth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gøran Sørloth, da han spilte for Norge. Foto: Scanpix.Gøran Sørloth, da han spilte for Norge. Foto: Scanpix.

I dag sa Knut Tørum takk og farvel med Rosenborg. Han går av med umiddelbar virkning og resten av sesongen skal klubben ledes av assistenttrener Trond Henriksen og Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen.

Tidligere spiss i klubben, fra starten av klubbens storhetstid på begynnelsen av 90-tallet, Gøran Sørloth, sier til ABC Nyheter at klubben nå nøye må gå igjennom det som har skjedd.

- Dette har tatt altfor lang tid. Når det så tidlig ble spekulasjoner rundt Tørum og hans fremtid som trener i klubben burde ondet blitt tatt ved roten med en gang. Slik jeg ser det så lurer klubben bare seg selv ved å late som ingenting. Nå håper jeg Rosenborg har lært, sier ex-spissen til ABC Nyheter. Og fortsetter:

- Når en pisser i buksa så blir det varmt med en gang, men det går ikke så lang tid før kulda kommer og da blir det bare mye verre.

- Flott fyr

Sørloth stusser også over hvordan det hele startet. Han mener klubben kunne, og burde, ha klart å komme seg ut av den skjeve sesongstarten de fikk.

- Når det butter i mot så er det naturlig at en søker hjelp. Det skjedde ikke. Jeg vil ikke dra det så langt som å si at Tørum kan takke seg selv, men han hadde muligheter til å få den hjelpen han trengte, men han brukte de ikke.

Episoden Sørloth sikter til er da Knut Torbjørn Eggen ble lansert som Rune Bratseths etterfølger som ny klubbdirektør. Tørum gjorde det krystallklart at han var klubbens hovedtrener og etterlot ingen tvil om hvordan han ville ha det. Dersom Eggen blandet seg inn i det daglig arbeidet på treningsfeltet ville bergenseren gå på dagen

Sørloth viser ingen nåde overfor klubben han tjent i mange år. Men han kan til en viss grad skjønne at det ble sånn, men vil ikke unnskylde det som har skjedd.

- Jeg kjenner Knut som en utrolig hyggelig, jovial fyr og flott på alle mulig måter og jeg tror det har bidratt til at ting har blitt vanskeligere å håndtere. Det er ikke så lett å si ting som det er når en har med en person av Tørums karakter. Men det skal koste å være en del av Rosenborg. Man får ta både det positive og det negative på en ryddig måte. Her har klubben ikke klart å håndtere en ubehagelig situasjon.

Sollied?

Gent-trener Trond Sollied har selv uttalt at han kommer til Trondheim førstkommende helg. Men ifølge ham selv så er det kun i privat henseende og må ikke settes i sammenheng med Rosenborg. Sørloth er sparsom med å mene noe om hvem som overtar hovedansvaret for trøndere i årene som kommer.

- Jeg vet ikke noen ting om hvem som eventuelt blir ny trener i RBK. Men dersom det blir Sollied så regner jeg med en del ting må avklares før en kommer så langt, både i forhold Sollied selv og ikke minst internt i klubben, fortsetter Sørloth.

Sørloth synes det er synd at Tørum valgte å gå på dagen.

- Det spiller da ingen rolle for klubben i dag om Tørum hadde ledet laget i de to siste seriekampene. Men en må respektere Tørums valg da han sier at det kanskje er greit å gi seg mens en er på topp, sier Sørloth til ABC Nyheter.

Les også: - Sollied blir i Belgia

Personvernpolicy