Meny

Rice: Iran er trolig den største trusselen mot USA

Rice: Iran er trolig den største trusselen mot USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans atomprogram og antatte støtte til terrorisme er trolig den største trusselen mot USAs sikkerhet, ifølge den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice.

Foto: Reuters/Scanpix

En antikrigsdemonstrant med rødmalte hender hopper fram foran utenriksminister Condoleezza Rice før Rice skulle tale til utenrikskomiteen i Representantenes hus onsdag. I høyre billedkant er komiteens leder Tom Lantos.

- Vår bekymring er at Irans politikk trolig utgjør den største enkelttrusselen mot amerikanske sikkerhetsinteresser i Midtøsten og rundt om i verden, sa Rice til utenrikskomiteen i Representantenes hus onsdag.

I tillegg til diplomatiske forsøk på å løse striden om Irans atomprogram, er Bush-administrasjonen fast bestemt på bekjempe iranske aktører som rammer amerikanske militære styrker i Irak og uskyldige irakere, forklarte Rice. (©NTB)

Relaterte saker:

- Kan ha atomvåpen om tre år

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus