Rullende kirke skal frakte kirkeasylant til Oslo

Rullende kirke skal frakte kirkeasylant til Oslo
Rullende kirke skal frakte kirkeasylant til Oslo

Kvinnen som har sittet sju år i kirkeasyl i Mysen, blir torsdag fraktet til Oslo i en rullende kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirke på hjul

Den spesialbygde kirkebilen er laget for at kirkeasylant Shahla Valadi skal kunne delta i en markering i Oslo uten å bli pågrepet av politiet. Foto: Olav Nygård / Filadelfia / SCANPIX

Torsdag blir det arrangert demonstrasjonsmarsj for Shahla Valadi i Oslo, og for at hovedpersonen skal kunne delta uten å bli pågrepet av politiet, blir hun fraktet til Oslo i en bil som er bygget om til en rullende kirke, skriver Vårt Land.

Det er TV-pastor Egil Svartdahl og hans assisten Monica Øien som står bak markeringen som begynner i Mysen klokka 14, der ordfører Knut J. Herland vil holde en tale. Deretter ruller kirken inn mot Oslo til Østbanehallen ved Oslo Sentralstasjon klokken 17. Der vil det gå et fakkeltog opp til Stortinget, hvor biskop Helga Haugland Byfuglien og Svartdahl skal holde appeller.

Opprinnelig var det snakk om at biskop Helga Haugland Byfuglien skulle vigsle den rullende kirken, men hun takket nei.

– Vi har respekt for biskopens nei til å vigsle kirka. Det er ikke en forutsetning at kirkebygget er vigslet for at noen skal sitte i kirkeasyl. Filadelfia på Mysen er ikke vigslet i luthersk eller katolsk forstand, men myndighetene har en forståelse av hva som er gudshus, og den respekten håper vi at de fortsatt vil ha, sier Svartdahl til Vårt Land. (©NTB)

Personvernpolicy