Stort flertall for Storebrands svenskehandel

Stort flertall for Storebrands svenskehandel
Stort flertall for Storebrands svenskehandel
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storebrands kjøp av SSP Livsforsäkring ble godkjent av den ekstraordinære generalforsamlingen med 82,4 prosent av aksjene som var representert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Konsernsjef i Storebrand ASA og administrerende direktør i Storebrand livsforsikring, Idar Kreutzer under onsdagens ekstraordinære generalforsamling. Her diskuterte ledelsen i konsernet om de skal gjennomføre oppkjøpet av Handelsbankens datterselskap, pensjons- og livsforsikringsselskapet SPP.

Forslaget trengte to tredelers flertall, og i forkant av møtet var det en viss usikkerhet knyttet til det faktum at storaksjonær Gjensidige hadde varslet at det ville stemme nei.

Begrunnelsen fra Gjensidige var at prisen på 15,3 milliarder var for høy. I tillegg mislikte det norske selskapet at meklere og rådgivere skulle motta 750 millioner kroner for å få handelen i havn.

Storebrands største aksjonær, islandske Kaupthing, var imidlertid sterk tilhenger av oppkjøpet og varslet på forhånd at det kan tenke seg å investere mer i Storebrand i forbindelse med den planlagte kapitalutvidelsen når oppkjøpet gjennomføres. (©NTB)