Aktiv lenking i artikler

<pUnderbygg din troverdighet som skribent og artikkelens gjennomslagskraft.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt det er mulig, skal det lenkes til refererbare kilder på internett. Dette underbygger både din troverdighet som skribent, samt artikkelens gjennomslagskraft.

Skriver man at «nå har antall lungekreftsdødstall godt opp» så er ikke det godt nok. Finn statistikken og referer til kilden slik: «ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) passerte antall lungekreftsdødsfall 2000 personer i året i 2005.»

Da kan leseren sjekke påstandene dine og du underbygger artikkelen og dine påstander. Dette gjelder alle slags referanser. «I en kronikk i Aftenposten skriver Anne Bitsch om mannen som offer.» Link til kronikken: «I en kronikk i Aftenposten skriver Anne Bitsch om mannen som offer.»

Du lenker ved å kopiere nettadressen (URL'en) til nettsiden som skal lenkes til, markere ordene i artikkelen som skal lenkes videre, deretter trykke på symbolet for lenke i boksene over tekstfeltet og lime inn nettadressen i boksen som dukker opp.

Kilder kan være:

Et intervjuobjekt

Artikler, bøker, nettsider

Rapporter, undersøkelser, statistikk osv.

Les også om Kilder og bruk av kildemateriale , samt Dokumentere påstander.

Flere skrivetips her.

Personvernpolicy