Meny

Omkom da paraglider havnet i høyspentledning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig folkehøyskoleelev i begynnelsen av 20-årene omkom da paraglideren hans havnet i en høyspentledning i Svorkmo i Orkdal onsdag formiddag.

Den unge mannen var elev ved Torshus folkehøyskole på Fannrem i Orkdal. Onsdag formiddag var han en del av en gjeng på 14 elever og en lærer som skulle paraglide ut fra åssiden Høgberget i Berbu i Orkdal.

– De fem første elevene som hoppet ut, landet uten problemer. Mannen som omkom hoppet som nummer seks. Han skal ha fått problemer med den ene vingen og kjørte rett inn i en høyspentledning, forteller Arve Nordtvedt, lensmann i Orkdal og Agdenes til NTB.

Prøvde å varsle

Høyspentledningen har en spenning på 22.000 volt. Paraglideren ble hengende i ledningen, før læreren og medelever fikk ham ned. Han døde på stedet.

Politiet fikk melding om ulykken like over klokka 11.

Den ene læreren som var med på utflukten, sto nede på landingsstedet og ventet på elevene som kom ned. Læreren skal ha hatt radiokontakt med alle elevene, og skal ha forsøkt å varsle eleven om at det var noe galt med vingen på paraglideren i det han hoppet ut.

– Læreren skal ha forsøkt å få ham til å avbryte hoppet, forteller Nordtvedt.

Det er foreløpig uklart om skolen vil være strafferettslig ansvarlig for ulykken. Skolen har en egen ekstremsportlinje med navnet «Høyt og lavt», der paragliding er en del av aktivitetene som tilbys.

Kriseteam

Kriseteamet i kommunen ble tilkalt etter ulykken. De bisto onsdag ettermiddag elever og lærere ved folkehøyskolen. Mange av medelevene ble vitner til ulykken.

Den omkomne eleven kommer ikke fra fylket. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med hvor han er hjemmehørende, fordi alle de pårørende foreløpig ikke er varslet.

Politiet etterforsker nå saken og var onsdag ettermiddag i gang med å avhøre vitner. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus