Norsk film vant Hollywood-pris

Norsk film vant Hollywood-pris
Norsk film vant Hollywood-pris

«Tatt av kvinnen» ble kåret til beste spillefilm under Hollywood Film Festival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Marian Saastad Ottesen og Trond Fausa Aurvåg på premieren av Tatt av kvinnen på årets filmfestival i Haugesund.

Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg og Peter Stormae gikk sammen med Richard Gere, John Travolta, Marion Cotillard (fra La vie en rose/2007) og andre Hollywoodstjerner opp den røde løperen mandag kveld for å delta på Hollywood Film Festivals årlige prisutdeling i Los Angeles.

Fint selskap

Festivalarrangørene står for både en filmfestival hvor 28 nye spillefilmer deltok i konkurranse, kombinert med en egen prisutdeling til filmer som har hatt premiere i løpet av det siste året. I følge en pressemelding fra Norsk Filminstitutt var Petter Næss «Tatt av kvinnen» både åpningsfilm forrige onsdag, og deltok i konkurransen. Søndag ble det offentliggjort at filmen ble kåret til festivalens beste spillefilm.

Mandag var det duket for den store prisutdelingen på Beverly Hilton Hotel, hvor billettene de siste dagene ble solgt for 1000 dollar stykket. Over 1200 gjester deltok på prisutdelingen.

God stemning

Mandag kveld ble Tatt av kvinnen vist for over 100 Oscar-medlemmer, og ryktene sier at stemningen var meget god med latter og applaus under visningen. I dag arrangeres det egen visning for de 90 medlemmene av Hollywood Foreign Press Association, organisasjonen som nominerer og utpeker vinnere av Golden Globe.

I regi av European Film Promotion, hvor Norsk filminstitutt er medlem, skal Tatt av kvinnen vises for Oscar- og Golden Globe-medlemmer, kjøpere og presse i New York 13. november. På nyåret blir det nye visninger for publikum i Los Angeles-området og New York.

Les mer:

Tatt av kvinnen norsk Oscar-kandidat

Matt av kvinnen: Intervju med Trond Fausa Aurvåg

Frustrerte fyrer

Tatt av kvinnen åpner filmfest

Personvernpolicy