Tror på dansk nyvalg

Tror på dansk nyvalg
Tror på dansk nyvalg
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen kommer trolig til å skrive ut nyvalg onsdag, ifølge politiske kilder på Christiansborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

København (NTB-Ritzau-Reuters): Kilder i regjeringen bekrefter overfor nyhetsbyrået Ritzau at Fogh Rasmussen har innkalt regjeringen til ekstraordinært møte klokken 11.15.

TV 2 Nyhederne siterer kilder som sier statsministeren vil kunngjøre nyvalg på en pressekonferanse klokken 13.

Dersom det blir utlyst nyvalg, vil det trolig bli holdt allerede i midten av november.

Statsministeren trenger ikke lyse ut nyvalg før i 2009, men gode meningsmålinger, en positiv retning i den danske økonomien og rekordlav arbeidsledighet har ført til spekulasjoner om valg i høst.

Ryktene om et nyvalg blusset opp igjen etter at regjeringen endret kurs i asylpolitikken tirsdag. Etter massivt press kunngjorde regjeringen at den vil la rundt 60 barnefamilier flytte ut av landets asylsentre. Men asylsøkerne som har fått avslag, vil fortsatt ikke få lov til å arbeide mens de er i Danmark.

- Vi vil nå tilby barnefamilier som har bodd i våre asylsentre i en årrekke å bo utenfor sentrene, sa integrasjonsminister Rikke Hvilshøj tirsdag.

Regjeringens beslutning kommer etter en debatt den siste tiden om forholdene for barn på asylsentrene. Undersøkelser har vist at barn på asylinstitusjonene ofte blir psykisk syke. (©NTB)