Meny

Mot gjenforening likevel?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter årelang strid mellom de tidligere medlemmene fra The Smiths, antyder Johnny Marr at en gjenforening av bandet likevel ikke er helt usannsynlig.

Døren såvidt satt på gløtt for at vi kan få se denne gjengen samlet igjenDøren såvidt satt på gløtt for at vi kan få se denne gjengen samlet igjen

Gruppens tidligere gitarist Johnny Marr sier til BBC at han holder døren på gløtt for at en eventuell gjenforening av det legendariske Manchester-bandet likevel kan skje. En eller annen gang inn i fremtiden.

Ville heller spise sine egne testikler
The Smiths frontfigur og vokalist Morrissey har tidligere uttalt at han heller vil spise sine egne testikler(!) enn å gjenforene The Smiths, så Marrs utspill kommer noe overraskende på. De to en gang så gode vennene - men siden bitre fiender - skal nylig ha kommet til en slags enighet om å samarbeide om en etterlengtet The Smiths-boks som etter planen skal lanseres i løpet av de nærmeste månedene.

Johnny Marr, som den siste tiden har vært på turne med Modest Mouse og som blant annet opptrådte på Hovefestivalen i sommer, skal ha vært uvanlig positiv da han kommenterte det omstridte temaet overfor den britiske statskanalen tidligere denne måneden: - Merkeligere ting har skjedd før, så hvem vet hva som kan skje i fremtiden?

Marr snakket om en mulig gjenforening av The Smiths i kjølvannet av et tilbud verdt millioner av dollar som bandet ble tilbudt dersom de samler troppene igjen for å gjøre en turne.

Neppe nært forestående
- Det er ingen big deal! Kanskje vi gjør det om 10-15 år, når vi finner en eller annen god grunn, men akkurat nå holder Morrissey på med sitt og jeg mitt, sier han uten å gå nærmere inn på hvor han og Morrissey står i forhold til hverandre i dag.

The Smiths er ansett som et av de viktigste undergrunnsbandene i britisk musikkhistorie. Med base i Manchester la de verden for sine føtter med sin alternative popmusikk og har siden inspirert en hel generasjon av nye band. Foruten Marr og Morrissey besto The Smiths av Andy Rourke på bass og Mike Joyce på trommer. Gruppen ga ut fire studioalbum og en rekke klassiske popsingler i sin storhetstid på 80-tallet, men var kun operative i femårsperioden 1982-1987.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus