Meny

Snart i mål med nytt album

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti år etter forrige utgivelse er Portishead endelig snart i mål med sitt tredje album.

Ferdigstiller første plate på ti år (Foto: Per Løchen/NTB Pluss)

Gruppens første utgivelse siden den selvtitulerte utgivelse fra 1997 er Portishead endelig klare med en oppfølger, meldte Geoff Barrow på bandets hjemmeside i går. Albumet skulle da være en dag fra å være ferdig innspilt, hvilket betyr at alt grunnarbeidet avsluttes i dag.

- Jeg tror vi trenger en dag til for å få de siste bitene på plass. Derfra går vi inn i den vidunderlige mastringprossessen.

Tilbake på scenen
Portishead jobber ellers med å ferdigstille coverdesignet til det nye albumet, som foreløpig ikke har fått en tittel, og trip hop-veteranene planlegger også å legge ut på veien for å spille igjen. Portishead er booket til All Tomorrow's Parties, hvor de ifølge Barrow kan komme til å sette sammen et fotballag for anledningen sammen med medlemmene i Madlib, som skal spille på samme festival.

All Tomorrow's Parties går av stabelen i Butlins feriesenter i Minehead, England, fra 7. til 9. desember.

Portishead slo gjennom med et brak med debuten «Dummy» i 1994, og fulgte opp med «Portishead» tre år senere. Året etter kom liveplaten «Roseland NYC Live» med opptak fra blant annet Quartfestivalen 1998.

Bristol-bandets frontkvinne og vocalist Beth Gibbons ble siden kritikernes favoritt sammen med Rustin Man (som er synonymt med Paul Webb fra Talk Talk) og albumet «Out Of Season» i 2002.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus