Snart i mål med nytt album

Ti år etter forrige utgivelse er Portishead endelig snart i mål med sitt tredje album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferdigstiller første plate på ti år (Foto: Per Løchen/NTB Pluss)Ferdigstiller første plate på ti år (Foto: Per Løchen/NTB Pluss)

Gruppens første utgivelse siden den selvtitulerte utgivelse fra 1997 er Portishead endelig klare med en oppfølger, meldte Geoff Barrow på bandets hjemmeside i går. Albumet skulle da være en dag fra å være ferdig innspilt, hvilket betyr at alt grunnarbeidet avsluttes i dag.

- Jeg tror vi trenger en dag til for å få de siste bitene på plass. Derfra går vi inn i den vidunderlige mastringprossessen.

Tilbake på scenen
Portishead jobber ellers med å ferdigstille coverdesignet til det nye albumet, som foreløpig ikke har fått en tittel, og trip hop-veteranene planlegger også å legge ut på veien for å spille igjen. Portishead er booket til All Tomorrow's Parties, hvor de ifølge Barrow kan komme til å sette sammen et fotballag for anledningen sammen med medlemmene i Madlib, som skal spille på samme festival.

All Tomorrow's Parties går av stabelen i Butlins feriesenter i Minehead, England, fra 7. til 9. desember.

Portishead slo gjennom med et brak med debuten «Dummy» i 1994, og fulgte opp med «Portishead» tre år senere. Året etter kom liveplaten «Roseland NYC Live» med opptak fra blant annet Quartfestivalen 1998.

Bristol-bandets frontkvinne og vocalist Beth Gibbons ble siden kritikernes favoritt sammen med Rustin Man (som er synonymt med Paul Webb fra Talk Talk) og albumet «Out Of Season» i 2002.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy