Vil ikke ha narkomane kunder i apoteket

Vil ikke ha narkomane kunder i apoteket
Vil ikke ha narkomane kunder i apoteket
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vitus apotek på Jernbanetorget i Oslo har skrudd opp prisen på sprøyter for å unngå at narkomane oppsøker apoteket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB) - Til tider har denne kundegruppen vært forstyrrende for øvrige kunder. Vi oppfordrer de narkomane til i størst mulig grad å bruke sprøyterommet der de får gratis sprøyter, sier informasjonssjef Gerd Byermoen i Vitusapotek om bakgrunnen for den høye sprøyteprisen.

En narkoman mann forteller til Dagsavisen at han var innom tre Vitus-apotek for å kjøpe sprøyter, uten hell. Til slutt gikk han til Apotek1 ved Legevakten og der fikk han uten videre kjøpt ti sprøyter for 16,80 kroner.

- En høyere pris er en måte å sørge for at kun de som virkelig har behov for sprøyter, får det på apoteket på Jernbanetorget, men at de narkomane i størst mulig grad i stedet benytter sprøyterommet som er et tilbud til dem, sier Byermoen.

Ifølge henne får Vitusapotek jevnlig henvendelser fra kunder som «har følt ubehag» og som ikke tør bruke apoteket på Jernbanetorget på grunn av narkomane kunder der.

- Inntil for kort tid siden var dette det eneste døgnåpne apoteket i Oslo. Vi har måttet sørge for at alle våre kunder er komfortable, at de kan besøke oss hele døgnet og at de får en best mulig handleopplevelse, sier Byermoen når hun skal utdype den høye sprøyteprisen. (©NTB)