Meny

Vil ikke ha narkomane kunder i apoteket

Vil ikke ha narkomane kunder i apoteket

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitus apotek på Jernbanetorget i Oslo har skrudd opp prisen på sprøyter for å unngå at narkomane oppsøker apoteket.

Oslo (NTB) - Til tider har denne kundegruppen vært forstyrrende for øvrige kunder. Vi oppfordrer de narkomane til i størst mulig grad å bruke sprøyterommet der de får gratis sprøyter, sier informasjonssjef Gerd Byermoen i Vitusapotek om bakgrunnen for den høye sprøyteprisen.

En narkoman mann forteller til Dagsavisen at han var innom tre Vitus-apotek for å kjøpe sprøyter, uten hell. Til slutt gikk han til Apotek1 ved Legevakten og der fikk han uten videre kjøpt ti sprøyter for 16,80 kroner.

- En høyere pris er en måte å sørge for at kun de som virkelig har behov for sprøyter, får det på apoteket på Jernbanetorget, men at de narkomane i størst mulig grad i stedet benytter sprøyterommet som er et tilbud til dem, sier Byermoen.

Ifølge henne får Vitusapotek jevnlig henvendelser fra kunder som «har følt ubehag» og som ikke tør bruke apoteket på Jernbanetorget på grunn av narkomane kunder der.

- Inntil for kort tid siden var dette det eneste døgnåpne apoteket i Oslo. Vi har måttet sørge for at alle våre kunder er komfortable, at de kan besøke oss hele døgnet og at de får en best mulig handleopplevelse, sier Byermoen når hun skal utdype den høye sprøyteprisen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus