Meny

Tidligere CIA-agent selger Che Guevaras hår

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mennene som var med på å drepe Che Guevara i Bolivia, skal selge en håndfull hårstrå fra revolusjonslegenden på auksjon torsdag.

Dallas (NTB-AFP): Nyheten har utløst protester både fra Che Guevaras enke og fra beundrere over hele verden.

Åpningsbudet for hårstrående og noen andre gjenstander, blant dem fotografier av Ches lik og fingeravtrykk som ble tatt etter at han døde, er 100.000 dollar.

Gjenstandene tilhører Gustavo Villoldo som var CIAs kontakt til en gruppe bolivianske elitesoldater som jaktet på den cubanske revolusjonære i jungelen i det østlige Bolivia for 40 år siden.

Villoldo, som er født på Cuba, beholdt noen av gjenstandene for å bevise at Che faktisk var død, og senere som minner, og det er først nå han er villig til å selge dem.

Han ville ikke la seg intervjue, men han sies å være ulykkelig over helte-og mytestatusen som Che Guevara fikk etter sin død.

- Han føler at Che var en morder og en banditt, og at det var helt på sin plass å jakte på ham, sier Tom Slater fra auksjonshuset i Dallas i Texas som har gjenstandene til salg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus