Papegøye imiterte brannalarm - familie reddet

Papegøye imiterte brannalarm - familie reddet
Papegøye imiterte brannalarm - familie reddet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rydd forsiden. Her er en nyhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsenI USA har nemlig en papegøye reddet livet til to personer ved å imitere en brannalarm.

Og dette skriver vi om fordi saken oppfyller fire viktige nyhetskriterier:

Det er aktuelt, ettersom det hendte natt til fredag. Det inneholder en konflikt, fordi det begynte å brenne. Det oppfyller nærhetsprinsippet, som går på at det skjedde i Muncie, USA, et land vi liker å sammenligne oss med - og ikke i Tshabong i Botswana, som er et land vi vanligvis ikke sammenligner oss med. (Hadde det skjedd i Tshabong ser jeg ikke bort fra at vi ikke hadde omtalt hendelsen. Så kynisk kan verden være).

Sist, men ikke minst, oppfyller historien det viktige sensasjons-kriteriet som de fleste aviser lener seg mot i formidlingen av nyhetsstoff, det som sier at «mann bet hund» selger bedre enn «hund bet mann», og som sannsynligvis er årsaken til at du er her fortsatt.

Aller helst ville du kanskje ha lest om en labrador som utførte hjertekompresjon på eieren sin, eller om en skilpadde som foretok Heimlich-manøveren på en katt.

Men en papegøye som hermer etter en brannalarm får holde for denne gang.

Slik tenker du kanskje.

Ok, da. Her har du historien.

33 år gamle Shannon Conwell og sønnen på ni år (som ikke har navn, det burde han hatt) opplevde alle familiers mareritt natt til fredag da det plutselig begynte å brenne i huset de oppholdt seg i (eller er det kanskje en leilighet, det går ikke fram av historien som AP melder). I hvert fall lå de på sofaen og så film (muligens så de på Broene i Madison County, men det er bare spekuleringer), før de altså sovnet av og det begynte å brenne.

De våknet først da Amazon-papegøyen (som finnes i cirka 28 arter, størst er keiseramazonen) Peanut begynte å ule som en brannalarm, den hermegåsa (legg merke til ordspillet fra fugleverdenen, jeg vurderte også å skrive at den var hensynsfugl).

Dermed klarte familien å redde seg unna flammene.

– Jeg tok tak i sønnen min og papegøyen og løp ut, forteller Conwell.

Her er det fristende å prøve seg på et mer spennende sitat fra Shannon Conwell, og si at da han oppdaget at det begynte å brenne, løp han først formålsløst fram og tilbake mens han viftet med armene og forbannet drittfilmen han nettopp hadde sett. Men la oss motstå fristelsen og heller bruke AP sitt sitat. Vi prøver jo så godt vi kan å være etterrettelige. Stort sett klarer vi det ganske bra.

Brannen skal i hvert fall ha ødelagt familiens stue, kjøkken og soverom. Og der slutter i og for seg historien om Shannon Conwell, papegøyen Peanut og den niårige sønnen uten navn.

Vi kommer neppe til å høre fra dem igjen.

Forrige kapittel: Sjefen forstår meg ikke.

Epost: benjamin.bust@abcnyheter.no.